Uređivanje obrva – konac ili vosak?

Rat protiv dlačica na licu traje već stoljećima, te su u tu svrhu osmišljene brojne metode. Kako bi uklonile dlačice s usana, uredile obrve ili smanjile zaliske, žene koriste brojne tehnike i preparate. Dvije najpopularnije metode u ovom području su uklanjanje dlačica koncem i voskom. U ovom članku možete saznati prednosti i mane uređivanja obrva koncem i voskom, te koju metodu je bolje odabrati s obzirom na vaše želje i preference.

Mnoge žene odlučuju se svoje obrve urediti koncem, a razloga za to ima mnogo. Ova metoda nježna je za kožu jer se ne koriste nikakvi preparati, stoga ju često odabiru oni s osjetljivom kožom. Također  se tijekom ove metode ne primjenjuje toplina, stoga ako imate kožu osjetljivu na toplinu, ova metoda je dobar izbor za vas. Ako tražite jednostavnost, možete odabrati ovu metodu jer čupkanje dlačica na ovaj način traje relativno kratko, one se dugo ne vraćaju, a sam postupak je iznimno jednostavan. Također, ako ste osjetljivi na bol, ova metoda je odlična za vas jer je bol koju osjećate pri postupku čupkanja minimalna.

Ako imate guste, grube i tamne obrve, uređivanje obrva voskom dobar je izbor za vas. Također, ako vam dlake obrva brzo rastu, dobro je znati da vosak odgađa rast dlačica te ih čini rjeđima. Ukoliko želite oštre crte obrva, uklanjanje dlačica voskom kod profesionalca pravi je izbor. S druge strane, ako tražite nešto što možete odraditi i kod kuće, znajte da iako neke žene uređuju dlačice obrva voskom u kućnoj radinosti, to je zahtjevan tretman koji traži preciznost, stoga ako niste sigurni u to što radite, bolje je taj posao ostaviti profesionalcima. Vosak je dobar izbor za one kojima koža nije osjetljiva i one koji nisu jako osjetljivi na bol. Iako postoje i bolnije metode od voska, uklanjanje obrva koncem manje je bolno od voska.

Za koju ćete se metodu vi odlučiti?