Muški i ženski satovi Glashutte podvrgnuti testovima nakon izrade

Kad su muški i ženski satovi Glashutte u pitanju, za svaki svoj sat Glashutte Original obećava najvišu kvalitetu i bezvremenski lijep dizajn. U tu svrhu, linija Senator Excellence i svi modeli opremljeni tvorničkim mehanizmom kalibra 36 podvrgavaju se sveobuhvatnom 24-dnevnom testu koji je još rigorozniji od njemačkog testa kronometra. Ronilački sat SeaQ Panorama Date potom prolazi dodatno ispitivanje otpornosti na vodu.

Kad su muški i ženski satovi Glashutte u pitanju, pod znakom izvrsnosti Glashutte Original obećava najvišu kvalitetu preciznosti i stabilnosti s obzirom na performanse stope (preciznost) i izradu, vrijeme rada i bezvremenski lijep dizajn. Tijekom 24-dnevnog testa izvrsnosti, svi muški i ženski satovi Calibre-36 prolazi kroz proširenu proceduru testiranja koja je još opsežnija od testa njemačkog kronometra.

Muški i ženski satovi Glashutte podvrgnuti testovima nakon izrade

Muški i ženski satovi Glashutte prolaze simulaciju svakodnevne uporabe:

  • Test položaja – Nakon postavljanja točnog vremena, modeli kalibra 36 pomiču se pomoću rotirajućeg ispitnog uređaja u različite položaje tijekom 24 sata. To omogućuje simulaciju svakodnevnih uvjeta sata koji se nosi na ruci. Tolerancija odstupanja brzine je -2 do +6 sekundi dnevno. 12-dnevno praćenje stope (točnosti) u šest pozicija.
  • Test ocjene – Test izvedbe stope počinje drugog dana produljenog testiranog razdoblja i traje 12 dana. Dnevna stopa se testira u šest različitih položaja – na primjer “strana s brojčanikom prema gore”. Sat se testira u svakom položaju dva dana. Mehanički satovi obično se testiraju u pet položaja. Uz mehanizam Calibre 36, Glashutte Original dodaje šestu poziciju – poziciju “broj 12 gore”.
  • Test temperature – Muški i ženski satovi Glashutte testiraju se i glede performansi sata u slučaju temperaturnih fluktuacija, njihovu ovisnost o temperaturi. Na točnost mehaničkih satova mogu utjecati značajne promjene temperature. Kao posljedica toga, počevši od 14. dana testa izvrsnosti, provodi se trodnevni temperaturni test, tijekom kojeg se performanse satova testiraju na temperaturama od 8°, 23° i 38° Celzijusa.