Ako planirate biti skriveni kupac, pripremite se na ovaj set pitanja

Ako biste kao jedan od svojih poslova voljeli vidjeti da tajno posjećujete neke trgovine, institucije, banke i slično kao skriveni kupac, onda se morate pripremiti na određeni set pitanja na kakva skriveni kupac mora odgovoriti nakon što obavi posjet lokaciji koju je dobio na zadatak.

Ako planirate biti skriveni kupac, pripremite se na ovaj set pitanja

Evo na što skriveni kupac odgovora nakon posjete:

  • Je li temperatura bila prevruća ili prehladna, u smislu da kupci nisu spremni isprobati proizvode (koristiti kabine za presvlačenje)
  • Zabilježiti koliko je kupaca bilo u trgovini. Ako je npr. bio par, računa ga se za 2 osobe i tako dalje. Ako postoji potkrovlje / drugi kat, zabilježiti samo za kat za koji imate punu sliku i dodajte odgovarajući komentar objašnjenja ispod
  • Zabilježiti ukupan broj zaposlenika (uključujući blagajnika i voditelja trgovine itd.) koji su bili unutar trgovine
  • Ako je označavanje / kategorizacija različitih dijelova jasna (npr. “muškarci / žene”, “trčanje / trening / nogomet / košarka)
  • Ako je područje blagajne bilo čisto i uredno (tj. bez osobnih predmeta, mobitela, hrane, sredstava za čišćenje itd.)
  • Ako je opći pogled na trgovinu bio uredan. Ne računajući proizvode koji su bili na pultovima zbog usluge u tijeku
  • Ako su namještaj, police, lutke i zidovi trgovine bili u dobrom stanju (bez izbočina, ogrebotina itd.).

Ponekad skriveni kupac dobije u zadanom scenariju predložak kako bi trgovina/izlog ili nešto slično trebalo izgledati za vrijeme tajne posjete. U takvim slučajevima skriveni kupac mora zabilježiti je li prikaz izloga (ili nešto slično) postavljen kao u predlošku koji je dobio.

Glede izloga skriveni kupac mora zabilježiti i je li izlog bio bez oštećenja ili prljavštine. U svim otvorenim pitanjima skriveni kupac trebao bi komentirati cijelo područje trgovine i dati detaljna objašnjenja za sve negativne odgovore koji se tiču određenog područja.