Birajte naušnice prema obliku lica

Osobno jako volim nositi naušnice, a s godinama sam shvatila da je za naušnice bitno i to kakav imate oblik lica jer će vam ovisno o tome neke odgovarati više, a neke manje.

Lice u obliku obrnutog trokuta: Ako imate lice obrnutog trokuta, imate šire čelo od brade i šiljatu liniju čeljusti. Lice vam je uglato i podsjeća na oblik srca. Kako biste uravnotežili liniju čeljusti i čela, trebali biste odabrati one u obliku koluta ili suze. Ove će naušnice dodati volumen i širinu području vaše brade i skrenuti pozornost s vašeg čela. Također možete nositi nitne bilo koje veličine, ali izbjegavajte velike, četvrtaste ili uglate, jer mogu učiniti da vaša brada izgleda još uža.

Birajte naušnice prema obliku lica

Lice u obliku srca: Ako imate lice u obliku srca, imate usku bradu i široko čelo, slično obliku srca. Vaše su jagodice visoke i istaknute. Kako biste istaknuli jagodice i uravnotežili svoje lice, odaberite viseće ili u obliku suze. Ove će naušnice dodati više volumena i širine području vaše brade, dok će i dalje istaknuti vaše atraktivne crte lica. Trebali biste izbjegavati premale, okrugle ili široke na vrhu, jer mogu učiniti da vaše čelo izgleda još šire.

Lice u obliku dijamanta: Ako imate lice u obliku dijamanta, imate izvrsne jagodice koje su najširi dio vašeg lica. Čelo i brada su vam uski i šiljati. Vaše lice je duže nego što je široko. Kako biste upotpunili svoje jagodice i dodali mekoću licu, trebali biste odabrati elegantne ili visećeg oblika. Ove naušnice privući će pozornost na područje očiju i čela te stvoriti ravnotežu između ta dva dijela lica. Trebali biste izbjegavati naušnice koje su premale, okrugle ili uglate, jer vaše lice može učiniti preoštrim.

Ovo su samo neki opći savjeti kako određene naušnice idu uz različite oblike lica. U konačnici, najbolje za vas su one uz koje se osjećate samopouzdano i lijepo.