Savjeti za profesionalnu i ukusnu kolekciju modnog nakita

Kada tek počnu ulaziti u profesionalne vode, pogotovo u uredskom kontekstu, mnoge žene počnu se mučiti s jednom problemom – odabirom modnog nakita koji će izgledati profesionalno i biti prikladan za poslovne situacije. Ukoliko ste i vi jedna od njih, nastavite čitati ovaj članak i saznajte nekoliko savjeta za izgraditi odličnu kolekciju modnog nakita za posao.

Buka nije dobra
Narukvice koje buče, naušnice koje zveckaju – takvim stvarima nije mjesto u profesionalnom okruženju. Ako će vaš komad nakita proizvoditi buku dok hodate niz hodnik, definitivno ga izbjegavajte na poslu. Modni nakit trebao bi pokazati vašu eleganciju i profesionalnost, a ne učiniti to da se ljudi za vama okreću i kolutaju očima zbog buke koju proizvodite.

Manje je više
Kada tek počnete graditi svoju kolekciju, zapamtite da je manje više. Za početak uzmite nekoliko pari jednostavnih manjih naušnica, te počnite odatle. Za poslovno okruženje, prije no što se uvježbate, općenito možete uzeti za pravilo da ne bi trebali na sebi imati više od 3 komada nakita (ne računajući vjenčani prsten).

Satovi, satovi, satovi
Pogotovo ako tek počinjete s poslom, a ne želite još nositi modni nakit, sat je jedan profesionalan i siguran izbor. Samo i kod izbora satova pripazite da oni budu manje veličine i jednostavnog oblika. Sat koji je veoma prikladan za izlaske nije nužno prikladan za posao.

Izbjegavajte sjaj
U poslovnom okruženju, dobra ideja je izbjegavati sjajan nakit – veliki dijamanti, šarene perlice, veliki komadi od zlata, itd. jednostavno nisu prikladni za nošenje na poslu. Ako se želite istaknuti, eventualno možete na sebe staviti manji komad s ukusnim malim dijamantom.

Pokažite osobnost
Iako se na poslu treba pripaziti da ne pretjerujete, ne morate ići u drugu krajnost i prestati nakitom pokazivati svoju osobnost. Modni nakit još uvijek može biti zabavan, moderan, tradicionalan, minimalistički ili trendy – baš kao i vaša osobnost!